Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Általános szerződési feltételek

ÁSZF

Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni Webáruházunknak figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, későbbiekben nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal.
 

Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni Webáruházunknak figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, későbbiekben nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal.

Tartalom:

 • Webáruház használata
 • Ügyfélszolgálat
 • Szállítási és fizetési feltételek
 • Jótállással/szavatossággal kapcsolatos gyakorlati tudnivalók
 • Tájékoztató kellékszavatosságról, a termékszavatosságról és a jótállásról
 • Termékinformáció
 • Törzsvásárlói program
 • Jogi információk
 • Adatvédelem
 • Elállási/Felmondási jog
 • Impresszum
 • Gyakori kérdések
 • A vállalkozás panaszkezelési módjaA webáruház működésével, megrendelési és szállítási folyamatával kapcsolatban felmerülő kérdések esetén a megadott elérhetőségeinken rendelkezésére állunk.

Üzemeltető
Cégnév: Schneider Óra- Ékszer Kft.
Ügyvezető: Dr. Schneider István Gábor
Székhely: 9400 Sopron, Hunyadi János u. 27.
Adószám: 12950885-2-08
Cégjegyzék szám: Cg. 08-09-010825, bejegyezve a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróságnál, mint Cégbíróságnál
Nemesfém forgalmazási engedély szám: PR 4479
Szerződés nyelve: magyar
Elektronikus elérhetőség: webshop@schneiderora.hu
Telefonos elérhetőség: +36-30/082-9768 hétfőtől péntekig 9:00 –18:00 valamint szombaton 09:00 –12:00.
Vásárló:


Aki a Schneider Óra- Ékszer Webáruház szolgáltatását igénybe veszi, a Webáruház internetes felületén keresztül árut megrendel, vásárol.
 

Bankkártyás fizetés:


Mit jelent a BARION™?

A Barion elektronikus fizetéseket lebonyolító szolgáltatás, amivel kényelmesen és biztonságosan tudsz bankkártyával, vagy előre feltöltött egyenleggel fizetni webáruházakban, mobilalkalmazásokban, vagy barátaidnak.

A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.

Fizess kényelmesen bankkártyával

A bankkártyás fizetéshez nem kötelező a regisztráció, elég megadni bankkártyád számát, a lejárati dátumot és a hátoldalon található CVC kódot, valamint egy működő e-mail címet.

Ha azonban regisztrálsz, soha többé nem kell begépelned a kártyaszámodat egyetlen Barion elfogadóhelyen sem, a fizetéshez elég az e-mailcímed és jelszavad. Ez nem csak kényelmes, de a biztonságodat is növeli!


Fizetéshez használhatod:

 • Mastercard vagy Maestro bankkártyádat
 • Visa vagy Electron bankkártyádat
 • Amex bankkártyádat

Fizess kényelmesen bankkártya nélkül

Ha nincsen bankkártyád, fizetéshez használhatod, az előre feltölt Barion egyenlegedet, amelyet átutalással vagy készpénz befizetéssel tudsz feltölteni, illetve amire ismerőseid, üzletfeleid tudnak neked pénzt küldeni. Ebben az esetben e-mailcímed és jelszavad megadásával tudsz fizetni.

Ingyenes

A bankkártyás fizetésnek a vásárló részére nincsen és nem is lehet felára. A regisztráció és a Barion mobilalkalmazás, valamint a pénz fogadás és küldés ingyenes, és az is marad.Nincs havi díj sem.

Kövesd vásárlásaidat

A Barion alkalmazásokkal követheted vásárlásaidat, a weben vagy mobilon. Az ingyenes Barion tárca azonnal jelzi minden vásárlásodat, még azt is látod, mit vettél. Barion egyenleged is itt kezelheted, illetve pénzt küldhetsz vagy fogadhatsz

Első a biztonság

A Barion szervereit a Comodo 2048 bites TLS titkosítása védi. Fizetés előtt mindig ellenőrizd, hogy valóban a Barion biztonságos szerverén adod meg a fizetéshez szükséges bankkártya adatokat vagy jelszót. A böngésződ zöld színnel jelzi,ha a fizetés és a fizetőoldal tulajdonosát Barion Payment Inc [HU] néven azonosítja:


A Barion rendelkezik a bankkártya társaságok által megkövetelt PCI DSS tanúsítvánnyal, így jogosult bankkártya adatokat kezelni. A Barion szerverek biztonságát a Magyar Nemzeti Bank előírása szerint alakították ki.Szállító:
Magyar Posta Zrt., és a GLS futárszolgálat
Az Általános Szerződési Feltételek a Schneider Óra –Ékszer Kft., valamint a vele szerződéses kapcsolatba lépő Vásárló között létrejövő jogviszony általános feltételeit tartalmazza. Az itt nem szabályozott kérdéseket illetően a Polgári Törvénykönyvben foglalt rendelkezések az irányadók.
A feltételek a Vásárló által elfogadottnak minősülnek, ha a Vásárló a szolgáltatást igénybe veszi, azaz árut megrendel, vásárol.
A Schneider Óra- Ékszer Kft. fenntartja a jogot, hogy a jelen szerződési feltételeket részben vagy egészben bármikor módosíthatja. Az Általános Szerződési Feltételek és annak mindenkori módosításai a közzétételkor lépnek hatályba és mindaddig hatályban maradnak, amíg a Szolgáltató a Webáruház-szolgáltatást biztosítja.

Árukereső:

"A www.arukereso.hu<http://www.arukereso.hu> (Naspers OCS Hungary Kft. 1074 Budapest, Rákóczi út 70-72., Adószám: 24868291-2-42, Cégjegyzékszám: 01-09-186759) Megbízható bolt programjának működése érdekében az itt történő vásárlások után a vásárló e-mailcíme, illetve az általa megvásárolt termék megnevezése az arukereso.hu részére továbbításra kerül. Az adattovábbítás célja: vásárlói visszajelzés igénylése és megjelenítése. Az így továbbított személyes adatokat a Naspers OCS Hungary Kft. a www.arukereso.hu<http://www.arukereso.hu> Adatvédelmi és adatkezelési szabályzatának megfelelően kezeli.

A vállalkozás panaszkezelési módja:

Amennyiben a Vásárló bármilyen panasszal, kifogással, vagy észrevétellel kíván élni, azt a webshop@schneiderora.hu címen tudja megtenni.

Írásbeli panaszra a vállalkozás 30 napon belül írásban válaszol.

Szóbeli panasz, ügyintézés az üzletekben is megtehető.

A fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvényrendelkezéseinek megfelelően, amennyiben Szolgáltató és Vásárló között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita Szolgáltatóval való tárgyalások során nem rendeződik, a Vásárló, a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes békéltető testülethez fordulhat és kezdeményezheti a Testület eljárását, illetve fordulhat a Szolgáltató székhelye szerint illetékes Békéltető Testülethez is. ASchneider Óra-Ékszer Kft. a fogyasztói jogvita rendezése érdekében igénybe veszi a békéltető testületi eljárást. Amennyiben a Vásárló a fogyasztói jogvitát online szeretné lefolytatni és rendezni, azt megteheti a http://ec.europa.eu/odr alatt található online vitarendezési platformon keresztül.

A Vásárló (amennyiben Fogyasztó) fogyasztói panaszával kapcsolatosan a területileg illetékes járási hivatalhoz fordulhat. Erről bővebb információ az alábbi linken érhető el: http://jarasinfo.gov.hu/ .

 

Elállási/Felmondási jog:Ön 14 napon belül jogosult indokolás nélkül elállni e szerződéstől. A Fogyasztó elállási jogát a szerződés megkötésének napja és a termék átvétele közötti időszakban is gyakorolhatja. Hasonlóképpen, ha a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetén a szerződés teljesítése megkezdődött, Ön jogosult 14 napon belül indokolás nélkül felmondani a szerződést.

Írásban történő elállás esetén elegendő az elállási nyilatkozatot elküldeni 14 napon belül.

Az elállási/felmondási határidő az attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Ön vagy az Ön által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy a terméket átveszi.

Ha Ön elállási/felmondási jogával élni kíván, elállási/felmondási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (például postán vagy elektronikus úton küldött levél útján) az alábbi címre: Schneider Óra-Ékszer Korlátolt Felelősségű Társaság; 9400 Sopron, Erzsébet u. 7., webshop@schneiderora.hu. Ebből a célból felhasználhatja a mellékelt elállási/felmondási nyilatkozat-mintát is. Ön internetes oldalunkon is [www.schneiderora.hu] kitöltheti az elállási/felmondási nyilatkozat-mintát vagy benyújthatja az elállási/felmondási szándékát egyértelműen kifejező egyéb nyilatkozatát. Ha Ön emellett dönt, az elállás/felmondás megérkezését tartós adathordozón (például elektronikus levélben) haladéktalanul visszaigazoljuk Önnek.

Ön határidőben gyakorolja elállási/felmondási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási/ felmondási nyilatkozatát.Az elállás/felmondás joghatásaiHa Ön eláll ettől a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb az Ön elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatérítjük az Ön által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási költséget is (kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy Ön az általunk felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott.) A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazunk, kivéve, ha Ön más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Önt semmilyen többletköltség nem terheli. A visszatérítést mindaddig visszatarthatjuk, amíg vissza nem kaptuk a terméket, vagy Ön nem igazolta, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni.

Ön köteles számunkra a terméket indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni vagy átadni. A határidő betartottnak minősül, ha a 14 napos határidő letelte előtt elküldi a terméket.

A termék visszaküldésének közvetlen költségét Ön viseli.

A vállalkozás követelheti a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenés megtérítését.

Nem érvényesíthető az elállás gyakorlása abban az esetben, amennyiben a Vevő a vásárolt termékbe egyedi gravírozást kértés a többi feltételt egyébként a Szolgáltató teljesítette (hibátlan termék, szállítás...stb)

Felvilágosítás, speciális kérés és esetleges probléma esetén kérjük, keresse meg Ügyfélszolgálatunkat. Bővebb információt, tájékoztatást a következő telefonszámon kérhet: +3630/0829768

Elállási jog gyakorlása esetén a terméket biztonságos csomagolásban az alábbi címre kérjük visszaküldeni: Schneider Óra- Ékszer Kft. 9400 Sopron, Erzsébet u. 7. Kérjük, a csomagban küldjön vissza minden olyan kiegészítőt ( használati utasítás, díszdoboz ), amit az eredeti csomag tartalmazott.

Amennyiben személyesen kívánja elállási jogát gyakorolni, úgy kérjük a terméket a Schneider Óra- Ékszer Kft. 9400 Sopron, Erzsébet u. 7. szám alatt található üzletünkbe adja le.

Ha az eredeti csomagban promóciós ajándékot kapott, akkor azt is vissza kell küldenie. A Schneider Óra- Ékszer Webáruház lehetőséget biztosít arra, hogy a Webáruházban vásárolt termékeket 14 napon belül bármelyik Schneider Óra- Ékszer üzletben egyéb indok nélkül kicserélje, amennyiben a termék hibátlan és sérülésmentes.


____________________________________________________________________________________________________

Nyilatkozatminta:
 

Elállási/Felmondási nyilatkozatminta

Kérjük, csak a szerződéstől való elállási/felmondási szándék esetén töltse ki és juttassa vissza.

Címzett: Schneider Óra-Ékszer Korlátolt Felelősségű Társaság; 9400 Sopron, Erzsébet utca 7.; webshop@schneiderora.hu.

Alulírott/ak kijelentem/kijelentjük, hogy gyakorlom/gyakoroljuk elállási/felmondási jogomat/jogunkat az alábbi termék/ek adásvételére vagy az alábbi szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés tekintetében: (1.)


Szerződéskötés időpontja /átvétel időpontja: (2.)


A fogyasztó(k) neve:


A fogyasztó(k) címe:

A fogyasztó(k) aláírása:

(kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén)


Kelt.:

1.) Itt szükséges a szerződés tárgyát képező termék vagy szolgáltatás megjelölése

2.) A megfelelő jelölendő

VÁSÁRLÁS HASZNÁLATA

VÁSÁRLÁS MENETE

A Schneider Óra- Ékszer Webáruház választékát regisztráció és bejelentkezés nélkül is böngészheti. Előzetes regisztráció a vásárláshoz nem szükséges, az első vásárlás alkalmával rendszerünk rögzíti adatait. A regisztráció ingyenes és nem jár kötelezettséggel.

A böngészés során kiválasztott termékek a kosárba kerülnek. A termék kosárba rakása még nem jelenti azt, hogy a terméket meg is rendelte. A kosár mezőre kattintva nézheti meg a részletes listát a kosárba tett termékekről és kezdhető meg a tényleges vásárlási folyamat. Ha a böngészést folytatva további terméket választ ki, az szintén erre a listára kerül. Erről a listáról bármelyik tétel törölhető. A már kiválasztott termékek összesített értéke valamint a szállítási költség szintén itt látható. A vásárlás előtt mindenképpen ellenőrizze, hogy valóban az a termék került a kosárba, amit Ön kiválasztani szándékozott, valamint válassza ki a kívánt fizetés illetve az átvétel módját.

Ha első alkalommal vásárol, kérjük, töltse ki a kért információkat. Amennyiben már vásárolt nálunk és/vagy regisztrált felhasználó jelszavával lépjen be, így korábban megadott adatai automatikusan megjelennek. Kérjük, az adatokat ellenőrizze le, illetve ha a regisztrációkor megadott szállítási címtől eltérő címre kér kiszállítást, kérjük, mindenképpen jelezze. A "Rendelés feladása" gombra kattintva rendelését véglegesítheti és elküldheti, melyről visszaigazolást kap a megadott e-mail címre, automatikus (magyar nyelvű) üzenet formájában. Az üzenet tartalmazza a megrendelése összes adatát. Ha az automatikusan elküldött visszaigazoláson hibát talál, vagy megrendelését módosítani szeretné, kérjük, a webshop@schneiderora.hu címen jelezze ilyen irányú szándékát. Általános teljesítési határidő a visszaigazolástól számított 3-5 munkanapon belül várható.

Cégünk nem vállal felelősséget a megrendelt termékek kapcsán a gyártók vagy beszállítók hibájából adódó nem elégséges tájékoztatásból eredő eltérésekért, illetve a rajta kívül álló okokra visszavezethető félreértések miatt. Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben vagy teljes egészben. A Schneider Óra-Ékszer Kft. fenntartja magának a jogot, hogy a megrendelések beérkezésekor, amennyiben a megrendelő adatainak valódisága kérdéses vagy értelmezhetetlen, az adatokat törölje és az ezekkel az adatokkal feladott megrendeléseket érvénytelennek minősítse. Részben történő teljesítésre kizárólag a megrendelővel történő előzetes egyeztetést követően kerülhet sor!

ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

 • E-mail: webshop@schneiderora.hu
 • Telefon: +36-30/082-9768

( hétfő- Péntek: 9:00-18:00 óra között, Szombat: 10:00-12:00 óra között )

SZÁLLÍTÁSI FELTÉTELEK

A kiszállítása Magyar Posta Zrt., és a GLS. futárszolgálatával történik a megrendeléstől számított 3-5 munkanapon belül. Kérjük, hogy elérhetőségeit pontosan adja meg a rendeléskor! Munkatársaink a megrendelést követően felveszik Önnel a kapcsolatot visszaigazolás, illetve adategyeztetés céljából (telefonon vagy e-mailben).
Ha a Schneider Óra- Ékszer Kft. a megrendelést a fentiek szerinti határidőn belül nem tudja teljesíteni, e-mailen egyezteti a megrendelővel a szállítási határidőt.
A nem teljesíthető rendelésről a megrendelő a megrendelés beérkezését követően még aznap vagy legkésőbb a következő munkanapon külön értesítést kap.
Sikertelen kézbesítés:amennyiben kiszállítópartnerünk nem találja Önt a megadott címen, az adott napon még egyszer megkísérli a kiszállítást. Amennyiben akkor sem találja Önt a megadott címen, értesítést hagy és az értesítésben megadott Postahivatalban átveheti a megrendelt terméket.
Személyes átvételre a soproni Tescoban található üzletünkben nyitvatartási időn belül nyílik lehetősége.

Személyes átvételénél, csak készpénzes fizetésre van lehetőség!
Cím:

Schneider Óra- Ékszer üzlet, 9400 Sopron, Ipar körűt 30.
 

Nyitva tartás:

Hétfő-Szombat: 09:00-20:00
Vasárnap: 09:00-19:00
Ebédszünet: 12:00 - 12:45
 

Szállítási költségek Magyarország területén:


20.000 Ft feletti vásárlás esetén a szállítás díjmentes
20.000 Ft alatti termék vásárlása esetén 1.500 Ft postaköltség tovabba a fizetési módtól függően legfeljebb 400Ft kezelési költség kerül felszámításra.


Külföldi szállítási cím esetén kérjük, hogy megrendelés előtt a szállítási költségekről érdeklődjön e-mailen!
Számla kiegyenlítése: a megrendelt termék ellenértékének kifizetése a csomag átvételekor a futárnál, illetve személyes átvételkor munkatársunknál készpénzben történik. A fizetendő végösszeg a megrendelés összesítője és visszaigazoló levél alapján minden költséget tartalmaz.
A számlát és a garancialevelet a csomag tartalmazza. Átvételkor a csomag sértetlenségét mindig ellenőrizze a kézbesítő előtt. Ha sérülést lát, vetessen fel jegyzőkönyvet és ne vegye át a csomagot. Utólagos reklamációt a csomag fizikai sérüléséről jegyzőkönyv nélkül nem áll módunkban elfogadni.
A vásárlónak átvételkor meg kell győződnie arról, hogy az általa megrendelt terméket szállították-e részére, illetőleg a kiszállított termék (termékek) mennyiségben és szemmel láthatóan minőségben megfelel (nek) a megrendelésének.

JÓTÁLLÁSSAL/SZAVATOSSÁGGAL KAPCSOLATOS GYAKORLATI TUDNIVALÓK:

Jótállással/szavatossággal kapcsolatos gyakorlati tudnivalók:

 1. Jótállásra a Schneider Óra-Ékszer Kft a 10.000,- Ft bruttó vételár feletti termékvásárlás esetén köteles. A jótállási igényét a jótállási jeggyel érvényesítheti, ezért gondosan őrizze meg! Kérjük, ellenőrizze a vásárlás napjának feltüntetését és a jótállási jegy szakszerű kitöltését!
   
 2. Jótállási, javítási munkát kizárólag csak érvényes jótállási jegy alapján tudunk elvégezni. A jótállási jegy hamisítása, vagy abban valótlan adatok feltüntetése jogi követelményekkel és a jótállás megszüntetésével jár.
   
 3. A jótállási határidő a vevő részére történő átadás napjával kezdődik.
   
 4. Az óra kijavítása esetén a jótállás időtartama meghosszabbodik a kijavítási időnek azon részével, amely alatt a vásárló az órát nem tudta rendeltetésszerűen használni.
   
 5. A fogyasztó a hiba felfedezése után a körülmények által lehetővé tett legrövidebb időn belül köteles kifogását a kötelezettel közölni (kárenyhítési kötelezettség).
   
 6. A javítást a megfelelő határidőn belül, a vásárlónak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül végezzük. Törekszünk arra, hogy 15 napon belül elvégezzük a javítást.
   
 7. A vállalkozás jótállásra kötelezett, a vásárlói kifogásról jegyzőkönyvet vesz fel, melynek egyik példányát a vásárlónak köteles átadni.
   
 8. Ha hiba ténye, jellege, illetve a hiba keletkezésének időpontja megállapításához különleges szakértelem szükséges a vásárló a kijelölt minőségvizsgáló szervezetektől szakvéleményt kérhet.
   
 9. A szakvéleményezés lehetővé tétele érdekében a kötelezett fokozott együttműködésre köteles. Ennek keretében köteles a fogyasztó részére (a hiba jellegére és keletkezésének okaira vonatkozó) álláspontjáról haladéktalanul írásbeli nyilatkozatot adni.
   
 10. A jótállási kötelezettség nem áll fenn, ha a forgalmazó bizonyítani tudja, hogy a hiba nem rendeltetésszerű, a használati útmutatóban leírtaktól eltérő, durva használat, átalakítás, szakszerűtlen kezelés, helytelen tárolás, elemi kár vagy egyéb a vásárlás után keletkezett okból következett be.
   
 11. Kérjük a használati útmutatóban leírtakat saját érdekében betartani szíveskedjék, mert az ettől eltérő használat, kezelés miatt bekövetkezett hiba esetén az óra kapcsán jótállást nem vállalunk.
   
 12. Az általunk forgalmazott nemesfém ékszerek a törvényben előírt finomsági fokkal, illetve magyar fémjellel rendelkeznek.
   
 13. Csak annak az árunak a reklamációját tudjuk elismerni, melyet rendeltetésszerűen használtak. A nemesfémek, gyöngyök és egyéb ékszerek izzadság, gyógyvíz illetve más kémiai anyagok hatására elszíneződhetnek, ezért kérjük, kerülje ezen anyagokkal való érintkezést. Az elszíneződés nem minősül gyártási hibának. Az ékszer tisztításához használjon arany-, ill. ezüsttisztító folyadékot, valamint száraz, puha törlőkendőt.

Reklamációt az alábbi esetekben nem tudjuk elfogadni:

- Használatból eredő kopás, szokványos elhasználódás, karcolódás, mechanikus károsodás esetén (ródiumozott ékszerekre is vonatkozik)

- Ezüst ékszerek esetében kialakuló feketés-szürkés elszíneződés esetén

- Üreges ékszerek mechanikai hatások következtében bekövetkezett károsodása esetén

Garanciavállalás óra és ékszerjavítás esetén:

Jogszabályi kötelezettség nélkül az általunk elvégzett javításokra 3 hónap garanciát vállalunk. (A garancia kizárólag az általunk javított hibára vonatkozik.)

A 249/2004.(VIII.27.) Kormányrendelet értelmében, 20000.-Ft-ot meghaladó (általános forgalmi adó és az anyagköltséget is magában foglaló díj) javító-karbantartó szolgáltatás után kötelező jótállást vállalni.

A vásárló a meghibásodott terméket a garanciajegyen feltüntetett szakszerviz, vagy a Schneider Óra- Ékszer Kft. (9400 Sopron, Erzsébet u. 7.) címére postai úton illetve személyesen juttathatja el. Amennyiben cégünkhöz küldi a terméket, adott esetben továbbítjuk azt az illetékes szakszerviz címére. Az ügyintézés a plusz postai szállítási idővel meghosszabbodik. Javítás után a szakszerviztől ill. cégünktől a termék csomagküldő szolgáltatással kerül vissza a Vásárlónak. Lehetőség van mind a szakszervizben, mind a Schneider Óra- Ékszer Kft. üzletében (9400 Sopron, Erzsébet u. 7.) személyes átvételre is.

Ha jogosulatlan szervizbe viszi óráját javításra vagy elemcserére, az a jótállás megszűnését vonja maga után.

A jótállás időtartama a Webáruházban a termék mellett, illetve a garanciajegyen feltüntetve található.

A jótállásra kötelezett csak akkor mentesül felelőssége alól, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a termék átadása után keletkezett, pl. rendeltetésellenes használat, erőszakos külső behatás, átalakítás, elemi kár stb. következtében. Ha a hiba jellege, vagy annak javítása tekintetében vita merül fel, a jótállásra kötelezett az erre feljogosított minőségvizsgáló szerv véleményét köteles beszerezni.

TÁJÉKOZTATÓ KELLÉKSZAVATOSSÁGRÓL, A TERMÉKSZAVATOSSÁGRÓL ÉS A JÓTÁLLÁSRÓL

Tájékoztató kellékszavatosságról, a termékszavatosságról és a jótállásról

 1. Kellékszavatosság

Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?

Ön a Schneider Óra-Ékszer Korlátolt Felelősségű Társaság hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

Milyen jogok illetik meg Önt kellékszavatossági igénye alapján?

Ön - választása szerint-az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:
Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy - végső esetben - a szerződéstől is elállhat.

Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön kellékszavatossági igényét?

Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívom a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti.

Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?

Ön a vállalkozással szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?

A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást a Schneider Óra-Ékszer Korlátolt Felelősségű Társaság nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.


2. Termékszavatosság

Milyen esetben élhet Ön a termékszavatossági jogával?

Ingó dolog (termék) hibája esetén Ön - választása szerint - az 1. pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

Milyen jogok illetik meg Önt termékszavatossági igénye alapján?

Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.


Milyen esetben minősül a termék hibásnak?

A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania.

A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?

A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

- a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy

- a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy

- a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

Felhívom figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.


3. Jótállás

Milyen esetben élhet Ön jótállási jogával?

10 000 Ftbruttó vételár feletti vásárlás kapcsán, hibás teljesítés esetén a 151/2003. (IX. 22.) Korm. Rendelet 1-8. §§-ai alapján a Schneider Óra-Ékszer Korlátolt Felelősségű Társaság jótállásra köteles.

Önt milyen jogok és milyen határidőn belül illetik meg jótállás alapján?

A jótállás időtartama egy év.

A jótállási határidő a fogyasztási cikk fogyasztó részére történő átadása, vagy ha az üzembe helyezést a forgalmazó vagy annak megbízottja végzi, az üzembe helyezés napjával kezdődik.

Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy - végső esetben - a szerződéstől is elállhat.

Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.

A kijavítás során a fogyasztási cikkbe csak új alkatrész kerülhet beépítésre.

Ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a forgalmazó nem hivatkozhat a Ptk. 306. §-a (1) bekezdésének a) pontja értelmében aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.

Mikor mentesül a vállalkozás a jótállási kötelezettsége alól?

A vállalkozás jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.

Felhívjuk a figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet, egyébként viszont Önt a jótállásból fakadó jogok az 1. és a 2. pontban meghatározott jogosultságoktól függetlenül megilletik.

A Fogyasztó a vállalkozással kötött szerződés létrejöttével (vásárlással) elismeri, hogy a kellék-, és termékszavatossággal kapcsolatos, illetőleg jótállásra vonatkozó fenti tájékoztatást tudomásul veszi.

A Fogyasztó/Vásárló a vállalkozással kötött szerződés létrejöttével (vásárlással) elismeri, hogy a kellék-, és termékszavatossággal kapcsolatos, illetőleg jótállásra vonatkozó fenti tájékoztatást tudomásul veszi.

A Fogyasztó/Vásárló kijelenti, hogy a Schneider Óra-Ékszer Kft. világosan és közérthető módon a szerződés létrejötte előtt tájékoztatott:

 1. a) a szerződés szerinti termék vagy szolgáltatás lényeges tulajdonságairól, a terméknek vagy szolgáltatásnak megfelelő mértékben;
 2. b) a vállalkozás nevéről, a vállalkozás székhelyének postai címéről, és - ha azzal rendelkezik - a telefonszámáról, és az elektronikus levelezési címéről;

Schneider Óra-Ékszer Kft. telephelyei:

9400 Sopron, Erzsébet u. 7., tel.: +36/99/312-665

9400 Sopron, Ipar Krt. 30. (Tesco Sopron)

9400 Sopron, Lackner K. u. 35. (Sopron Plaza)., tel.: +36/99/508-070

Schneider Óra-Ékszer Kft. székhelye:

9400 Sopron, Hunyadi János u. 27.

 1. c) a szerződés szerinti termékért vagy szolgáltatásért járó ellenszolgáltatás adóval megnövelt teljes összegéről vagy - ha a termék vagy szolgáltatás jellegéből adódóan az ellenértéket nem lehet előre ésszerűen kiszámítani - annak számítási módjáról, valamint az ezen kívül felmerülő valamennyi költségről (így különösen a fuvardíjról és a postaköltségről), vagy, ha e költségeket nem lehet ésszerűen előre kiszámítani, annak a ténynek a feltüntetéséről, hogy további költségek merülhetnek fel;
 2. d) a teljesítés feltételeiről, különösen a fizetésről, a fuvarozásról és a teljesítési határidőről, valamint a vállalkozás panaszkezelési módjáról;
 3. e) a kellékszavatosságra, a termékszavatosságra vonatkozó jogszabályi kötelezettség fennállásáról, valamint az értékesítés utáni szolgáltatások és a jótállás meglétéről, feltételeiről; (lásd feljebb.)
 4. j) a békéltető testülethez fordulás lehetőségéről, a vállalkozás székhelye szerint illetékes békéltető testület nevéről és székhelyének postai címéről.

A fogyasztó a panaszával az alábbi szervekhez fordulhat:

- Sopron Megyei Jogú Város Jegyzője, 9400 Sopron, Fő tér 1., Tel: 99/515-100

- Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatala, Győri Járási Hivatal Műszaki Engedélyezési, Fogyasztóvédelmi és Foglakoztatási Főosztály, Fogyasztóvédelmi Osztály 9022 Győr Türr István u. 7. Tel: +36/99/795-951

-Győr-Moson-Sopron Megyei Gazdasági Kamara Mellett Működő Békéltető Testület,
9021 Győr, Szent István út 10/A.

TERMÉKINFORMÁCIÓ

A Schneider Óra- Ékszer Webáruház által forgalmazott termékek kivétel nélkül eredeti, hivatalos magyarországi importőrtől vásárolt termékek.
A Schneider Óra- Ékszer Webáruházban feltüntetett árak bruttóegységárak, amelyek a mindenkori ÁFÁ-t tartalmazzák és forintban, egy darabra vonatkozva értendőek. A feltüntetett egységárak nem tartalmazzák a szállítási költségeket.
Minden arany- és ezüst ékszer nemesfémtartalma megfelel a törvényi előírásoknak, finomságát a Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal Nemesfém Ellenőrzési és Engedélyezési Osztálya, ill. jogelődje a Nemesfémvizsgáló és Hitelesítő Intézet - a rajta elvégzett vizsgálat alapján - a magyar jogszabályok szerint fémjellel hitelesítette.
Az ékszerek és órák kifogástalan minőségének biztosítéka, hogy munkatársaink minden kiszállításra kerülőékszert és órát alaposan ellenőriznek, mielőtt csomagolásra kerülnek.
Minden, a Schneider Óra- Ékszer Webáruházban megrendelt termékre az üzletben vásárolttal megegyezőgarancia érvényes. További garanciális tudnivalókról a Garanciális kérdések pontban olvashat.
Webáruházunk által kínált, készleten lévőtermékeink listáját folyamatosan ellenőrizzük és frissítjük, ennek ellenére előfordulhat, hogy az Ön által kiválasztott termék időközben elfogyott. Elsődleges célunk minden megrendelés mihamarabbi teljesítése, ezért mindent megteszünk azért, hogy az esetlegesen kifogyott vagy raktáron nem lévőterméket a lehető legrövidebb időn belül beszerezzük. A beszerzés várható időtartamáról minden esetben e-mailben vagy telefonon tájékoztatást adunk.
Ha a kiválasztott termék egy adott tulajdonsága kiemelt fontossággal bír Önnek, kérjük jelezze felénk és igény esetén minden részletre kiterjedő információt adunk.
A megvásárolni kívánt termék részletes jellemzőit a konkrét árucikkre vonatkozókép mellett vagy alatt lévő információkból ismerheti meg. A felsorolt jellemzők tájékoztatójellegűek. A termék gyártói, illetve magunk is fenntartjuk a változtatás jogát! Az esetleges hibákért, elírásokért felelősséget a Schneider Óra- Ékszer Kft. nem vállal, illetve a mindenkori változtatás jogát fenntartja. Kiemelt hangsúlyt fektetünk arra, hogy a honlapon megjelenőfotók minősége magas színvonalú legyen. Ezen erőfeszítések ellenére az adott esetben látható színek eltérhetnek a valóságtól, mivel azok nagymértékben függnek a felhasználó által használt monitortól, illetve annak beállításától. Az ebből eredő félreértésekért, károkért semmilyen felelősséget nem vállalunk.

JOGI INFORMÁCIÓK

Kérjük, az oldal használata előtt gondosan olvassa el a következőfeltételeket és győződjön meg arról, hogy helyesen értelmezi azokat. Kérjük, olvassa el az Adatvédelmi nyilatkozatot is!
Ezt a weboldalt (a továbbiakban: Weboldal) és a Weboldalon található minden információt, kommunikációt, szoftvert, fényképet, programkódot, videót, szöveget, zenét, grafikát, hangot, képet és más anyagot vagy szolgáltatást (együttesen: Tartalom) a(z) Schneider Óra- Ékszer Kft.(a továbbiakban: Üzemeltető) üzemelteti termékei vagy szolgáltatásai felhasználóinak és a nyilvánosság tagjai számára, kizárólag az alábbiakban leírt, törvényes célokra.
A Weboldal látogatója (továbbiakban: Felhasználó) a Weboldalhoz valóhozzáféréssel, illetve a Weboldal használatával elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri el az alábbiakban foglalt Weboldal Használati Feltételeket.


1. Feltételek elfogadása; vonatkozójog
A Weboldal megnyitásával, böngészésével és/vagy használatával elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen feltételeket (a továbbiakban: Feltételek) és a vonatkozó jogszabályok és rendelkezések betartását. Kijelenti, hogy jogosult ezeket a Feltételeket saját vagy az Ön által képviselt fél nevében elfogadni. Amennyiben ezen Feltételek valamelyik kitételét bármely állam jogszabályai, törvényei, rendeletei vagy egyéb szabályozása, illetve bármely bíróság jogerős ítélete érvénytelennek nyilvánítja, az nem befolyásolhatja a Feltételek többi kitételének végrehajthatóságát.
Amennyiben nem fogadja el ezeket a feltételeket, nem használhatja a Weboldalt!
Az Üzemeltető bármikor megváltoztathatja, módosíthatja vagy visszavonhatja a hozzáférést vagy az oldal tartalmát, ezért a felhasználónak minden látogatáskor ellenőriznie kell a Weboldalra vonatkozó felhasználási feltételeket.
A Weboldalon található egyes dokumentumokra további feltételek vonatkozhatnak, amely feltételeket az adott dokumentum közli.


2. Hozzáférési jogosultságok
Az Üzemeltető a Weboldalhoz való hozzáférési jogosultságot - diszkrecionális jogkörben eljárva - bármikor módosíthatja, visszavonhatja vagy megszüntetheti.


3. A tartalom használatára vonatkozófeltételek és kikötések
A Tartalmat szerzői jog védi.
A Weboldal teljes tartalma az Üzemeltetőszellemi tulajdonát képezi.
A Weboldalhoz valóhozzáférés lehetősége, illetve tartalmának egyetlen eleme sem értelmezhető úgy, hogy bármiféle jogosítványt vagy engedélyt adna a weboldalon megjelenőszellemi tulajdon használatára sem közvetve, sem ráutalva, sem más módon az Üzemeltetőírásos beleegyezése nélkül. Az Üzemeltetőnem ad a Felhasználórészére semmiféle kifejezett vagy hallgatólagos jogot a Weboldalon megjelent szellemi tulajdona vonatkozásában. A Felhasználó az Üzemeltetőelőzetes írásbeli engedélye nélkül a Tartalmat sem részben, sem egészben nem másolhatja, nem reprodukálhatja (akár hivatkozások létrehozásával, akár más módszerekkel), és nem módosíthatja. nem adhatja vagy veheti bérbe, nem adhatja el, nem készíthet abból származékos műveket, nem töltheti fel, nem továbbíthatja, és nem terjesztheti.
A Weboldalon bemutatott képek, fényképek és illusztrációk vagy az Üzemeltetőtulajdonában vannak, vagy engedéllyel használja azokat. A képek minden jogosulatlan felhasználása szerzői jogi törvényeket, védjegyeket, személyiségi jogokat, reklámtörvényeket, hírközlési szabályokat és törvényeket sérthet. A jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket von maga után. Az Üzemeltető követelheti a jogsértés abbahagyását és kárának megtérítését.
Az Üzemeltető mindazonáltal engedélyezi, hogy saját, nem kereskedelmi célúhasználatra megjelenítse, letöltse vagy kinyomtassa a Weboldalon levőanyagok egyes részeit. A Weboldalról letöltött anyagokban nem módosíthatja a tulajdonjogra vonatkozóinformációkat, és nem törölheti ki azokat.


4. Hozzájárulás
Az Üzemeltetőhozzájárul a Weboldal számítógépen vagy mobiltelefonon történőböngészéséhez, illetve kivonatok kizárólag saját felhasználási céllal - nem terjesztési szándékkal - történőkinyomtatásához. Terjesztési szándékkal történőmásoláshoz az Üzemeltetőírásbeli hozzájárulása szükséges. A szabályzat szempontjából terjesztésnek minősül a lap többszörözött részének további felhasználása, adatbázisban történőtárolása, letölthetővététele, kereskedelmi forgalomba hozatala. A Weboldal egyes dokumentumaira további feltételek is vonatkozhatnak, amelyeket a konkrét dokumentumokban tüntetünk fel.


5. Weboldalon küldött anyagok kezelése
(Amennyiben a Weboldalt fejlesztőszerkesztőbizottság lehetővéteszi Felhasználók részéről érkezőanyagok, írások, képek, sajtóközlemények és bármely egyéb anyagoknak az ÜzemeltetőWeboldalán valóközzétételét, ezen anyagok kezelésére az alábbi szabályok az irányadók.)
A Weboldalra felkerülőanyagok felhelyezéséért a szerkesztőbizottság a felelős, amelynek joga, de nem kötelessége a Felhasználóáltal a Weboldal üzemeltetőjéhez eljuttatott anyagoknak a Weboldalon valóelhelyezése.
Az oldalon keresztül vagy elektronikus levélben az Üzemeltetőnek küldött semmilyen kommunikációvagy anyag NEM tekinthetőbizalmasnak.
A Felhasználóvállalja, hogy a kommunikációvagy anyag nem tartalmaz törvénytelen vagy megjelentetésre más módon alkalmatlan tartalmat; hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy bármilyen kommunikációvagy anyag küldése előtt eltávolítsa abból a vírusokat vagy egyéb károkozásra alkalmas elemeket; illetve hogy a küldeni kívánt anyag a tulajdonában van vagy korlátlan használati joggal rendelkezik ahhoz, hogy elküldje az Üzemeltetőnek.
A Felhasználókülönféle anyagoknak (mint például hozzászólások, írásos vélemények, képek és hasonlóak) a Weboldal üzemeltetője részére valóeljuttatásával minden jogot átenged a Weboldal üzemeltetőjének, ideértve az anyagok közzétételére, bármilyen felhasználására, esetleges rövidítésére, módosítására vagy eltávolítására


6. Anyagok közlésének feltételei
A Weboldalon közzétételre szánt anyagok nem sérthetik harmadik személy jogait, mint például szerzői, névviselési vagy védjegyjog. A Weboldal üzemeltetője nem ellenőrzi folyamatosan az anyagokat, nem azonosul az anyagokkal, amelyeket a Felhasználók tesznek közzéa Weboldalon, és sajátjának sem tekinti őket.
A Felhasználóköteles az anyagok közzététele előtt megbizonyosodni arról, hogy rendelkezik-e minden, a közzétételhez szükséges joggal és beleegyezéssel; ellenkezőesetben a Felhasználónak be kell szereznie a szükséges jogokat és beleegyezéseket; köteles megbizonyosodni arról, hogy az anyag nem tartalmaz törvényellenes vagy más módon közlésre nem alkalmas részeket; köteles mindent megtenni annak érdekében, hogy átvizsgálja és eltávolítsa a vírusokat, vagy más, fertőzésre vagy rongálásra alkalmas elemeket.
A Weboldal üzemeltetője nem köteles ellenőrizni, hogy a Felhasználóáltal közzétett anyagok esetleg megsértik-e harmadik személy jogait. Jelen feltételek megszegése esetén a Felhasználótartozik felelősséggel a Weboldal üzemeltetője felé, és köteles az ebből eredőkárokért vagy kiadásokért helyt állni. Ez magában foglalja a harmadik fél igényeinek kielégítését, beleértve a védelem díját, amely a Felhasználónak a Weboldal üzemeltetője elleni vétsége alapján kerül érvényesítésre.


7. Anyagok törlésének feltételei
A Felhasználófelelőssége, hogy esetleges biztonsági másolatokat készítsen az általa a Weboldalon közzétett anyagokról, ha az anyagok fontosak számára. A Weboldal üzemeltetője nem vállal felelősséget, amennyiben ilyen anyagok adattörléssel vagy módosítással helyrehozhatatlanul elvesznek, és nem is köteles azokat semmilyen formában megőrizni.


8. Módosítások
Az Üzemeltetőbármikor, értesítés nélkül, részben vagy egészben módosíthatja vagy eltávolíthatja a Tartalmat. Az Üzemeltető az itt közölteket frissítve időről időre módosíthatja jelen feltételeket. A Felhasználó a Weboldal használatával beleegyezik, hogy kötelezőnek tekinti ezeket a módosításokat és vállalja, hogy rendszeresen megnyitja ezt az oldalt, hogy lássa, milyen feltételeket köteles betartani.


9. Külsőhivatkozások
Hogy minél értékesebb tartalmat biztosítson látogatóinak, az Üzemeltető különböző külső weboldalakra hivatkozhat a Weboldalról. Külső oldalakra mutatóhivatkozások megnyitásakor még az adott oldalak használata előtt köteles áttanulmányozni és elfogadni azok használati feltételeit.
A Felhasználó elfogadja, hogy az Üzemeltető még abban az esetben sem rendelkezik ellenőrzéssel a hivatkozott oldalak felett, ha a külső fél kapcsolatban áll az Üzemeltetővel, és az Üzemeltető semmilyen felelősséget nem vállal az ilyen külső oldalakon létrehozott vagy megjelentett tartalomért. A más oldalakra mutatóhivatkozások pusztán a Weboldal felhasználóinak kényelmét szolgálják.


10. Felelősség kizárása
A Weboldalon közzétett valamennyi információt kizárólag általános tájékozódás, érdeklődés céljára bocsátjuk rendelkezésre.
Amellett, hogy az Üzemeltető a Weboldalon pontos és friss információkat igyekszik közölni, nem felelős az információ esetleges pontatlanságáért. Az Üzemeltető"as is" (ahogyan van) alapon biztosítja az oldalt és annak tartalmát, és semmilyen, sem kifejezett vagy hallgatólagos felelősséget nem vállal a Weboldal vagy az arról hivatkozott oldalak elérhetőségére, pontosságára, megbízhatóságára és tartalmára.
Az Üzemeltetőa vonatkozójogszabályok által megengedett legnagyobb mértékben kizár minden felelősséget, hallgatólagos, illetve törvényi vagy más jogszabályba foglalt szavatosságot, nem kizárólagos módon beleértve a jogtisztasági jótállást vagy a forgalomképességet vagy adott célra valómegfelelőséget.
Ezen túlmenően az Üzemeltetőnem vállal felelősséget arra vonatkozóan, hogy a Weboldal zavartalanul és hibamentesen működik, a hibákat kijavítják, a Weboldal és az oldalakat elérhetővé tevő szerver vírusoktól és más károkozóktól mentes, illetve, hogy a Weboldal kompatibilis lesz valamennyi, a Felhasználó által használt hardverrel és szoftverrel. A vonatkozójogszabályok nem feltétlenül teszik lehetővéegyes jótállások kizárását, így előfordulhat, hogy a fenti kizárások Önre nem érvényesek.


11. Felelősség korlátozása
A Weboldalhoz valóhozzáféréssel, annak használatával, használatra képtelen állapotával, vagy a nem megfelelőműködésével - ide értve a hozzáférhetővé tevő szerver mentességét a vírusoktól és más káros elemektől -, esetleges hiányosságával, üzemzavarával, információtovábbítási késedelmével, illetve az ott megjelentetett információk, illetve anyagok felhasználásával az Üzemeltető semmilyen, sem kifejezett, sem vélelmezett felelősséget nem vállal.
Az Üzemeltető semmilyen felelősséget nem vállal a fentiekből eredő közvetlen vagy közvetett kárért, nem felelős a felmerülőköltségekért, elvesztett nyereségért vagy az üzletmenet leállásáért, akkor sem, ha az Üzemeltetőnek tudomása lehet ilyen károk előfordulásának lehetőségéről. A vonatkozó jogszabályok nem feltétlenül teszik lehetővé egyes jótállások kizárását, így előfordulhat, hogy a fenti kizárások Önre nem érvényesek.


12. Védjegyek
Az Üzemeltetőminden - itt nem kifejezetten rögzített - jogot fenntart magának. A weboldalon megjelenővédjegyek, szlogenek vagy a Weboldal egyéb tartalmának a jelen szabályzattól és a jogszabályoktól eltérő felhasználása tilos.
A Felhasználó sem licencet, sem jogot nem szerez a Weboldalon megjelenő bármely kereskedelmi jel, vagy jegy használatára.

ADATVÉDELEM

A www.schneiderora.hu üzemeltetője ezúton tájékoztatja a Weboldal (a továbbiakban: Weboldal) látogatóit a személyes adatok kezelése körében követett gyakorlatáról, az adatok védelme érdekében megtett szervezési és technikai intézkedéseiről, valamint a látogatók ezzel kapcsolatos jogairól, és azok érvényesítésének lehetőségeiről.

Az adatok kezelője a Schneider Óra- Ékszer Kft. (a továbbiakban: Üzemeltető) (székhely: 9400 Sopron, Hunyadi J. u. 27.)

Amennyiben a(z) Üzemeltetőa Weboldal látogatójától (továbbiakban: Felhasználó) bármilyen célra személyes adatokat kér, az alábbi rendelkezések az irányadók.

Jelen Adatvédelmi nyilatkozat az ÜzemeltetőWeboldala használatakor a Felhasználóesetlegesen megadott személyes adatainak kezelésére, feldolgozására, nyilvántartására vonatkozóalapvetőinformációkat tartalmazza. Amennyiben bármilyen kérdése merülne fel adatainak kezelésével kapcsolatban, kérjük, hogy a Weboldal használata előtt vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal.

Az Adatvédelmi nyilatkozat bármikor módosításra kerülhet, a Felhasználóköteles időről időre ellenőrizni a Weboldalt, biztosítandó, hogy az esetleges változásokról tudomással bírjon. Az Adatvédelmi nyilatkozat 2013. május 13. napján lépett hatályba. A Weboldalon megadott személyes adatainak kezelésért az Üzemeltetőfelelős.

Adatkérés:

A Weboldal használatához a Felhasználónak általában semmilyen adatot nem kell megadnia; bizonyos szolgáltatások igénybevételéhez azonban szükséges lehet, hogy meghatározott személyes adatait az Üzemeltetőrendelkezésére bocsássa.

A szolgáltatástól függően az alábbi személyes adatokra lehet az Üzemeltetőnek szüksége:

o neve és elérhetőségei, beleértve az e-mail címét, lakcímét valamint a vállalatára vonatkozóadatokat;

o személyes és szakmai érdeklődésére vonatkozóinformációk;

o demográfiai adatok;

o termékeinkkel kapcsolatos tapasztalatai és az elérhetőségeire vonatkozópreferenciák, hogy további információkat tudjuk nyújtani Önnek termékeinkről és szolgáltatásainkról.

1. A kezelt adatok köre

A Weboldal megtekintése során automatikusan rögzítésre kerül a Felhasználólátogatásának kezdőés befejezőidőpontja, illetve egyes esetekben - a Felhasználószámítógépének beállításától függően - a böngészőés az operációs rendszer típusa. Ezen adatokból a rendszer automatikusan statisztikai adatokat generál. Az Üzemeltetőezen adatokat nem kapcsolja össze személyes adatokkal. A Weboldal bejelentkezés esetén session ID-t küld, ami a Weboldal elhagyásakor automatikusan törlődik.

A Weboldal használatához megadott adatok kezelése a felhasználóönkéntes hozzájárulásával történik.

Az Üzemeltetőkéri, hogy "Kiskorúak" - a vonatkozóhelyi jogszabályok meghatározása szerinti - jogügyleteket (vásárlás vagy bármilyen más ügylet) szülővagy törvényes képviselőengedélye nélkül ne tegyenek.

2. Az adatkezelés célja

Az adatkezelés, a Weboldal szolgáltatásait igénybevevőregisztrált Felhasználók, valamint és az Üzemeltetőközötti folyamatos kapcsolatot és a közvélemény kutatást szolgálja. Továbbákizárólag abból a célból használja és kezeli, hogy magasabb szintűszolgáltatást tudjon a Felhasználórészére nyújtani, különösen az alábbi területeken:

o a Weboldalon feltett kérdéseire történőválaszadáshoz;

o hírleveleink eljuttatásához;

o belsőnyilvántartásához;

o a Weboldal tartalmának fejlesztéséhez;

o a Weboldal frissítéséről történőtájékoztatáshoz;

o a Weboldal tartalmának testre szabásához;

o ahhoz, hogy eljuttassuk a Felhasználónak azokat a kiadványokat, amelyeket honlapunkon megrendel.

A kapcsolatot az Üzemeltetőe-mailben, telefonon, faxon vagy levélben veheti fel a Felhasználóval kivéve, ha ezek közül valamelyiket preferenciaként megjelölte.

A látogatás időpontja, valamint a böngészőés operációs rendszer típusának felvétele és tárolása kizárólag statisztikai célokat szolgál.

Az Üzemeltetőa megjelölt céloktól eltérőcélra a személyes adatokat nem használja. Az így megadott adatok kezelése a Felhasználóönkéntes hozzájárulásával történik.

Az Üzemeltetőa Felhasználókra vonatkozóvalamennyi adatot és tényt bizalmasan kezel, azokat kizárólag a szolgáltatásai fejlesztéséhez, a hirdetési felületek értékesítéséhez és saját kutatás, statisztika készítéséhez használja fel. Az ezekről készült kimutatások publikálása csak olyan formában történik, amely nem alkalmas az egyes Felhasználók egyedi beazonosítására.

Személyes adatait hozzájárulása nélkül az Üzemeltetőnem továbbítja, nem teszi közzé, nem adja el, illetve nem adja bérbe és harmadik személy részére nem teszi hozzáférhetővé, ha csak ezen Adatvédelmi nyilatkozatban foglalt célok miatt szükséges, vagy azt jogszabály írja elő.

Amennyiben az Üzemeltetőtájékoztatást kívánna nyújtani azokról a termékekről és lehetőségekről, amelyek érdekelhetik a Felhasználót, ilyen jellegűtájékoztatást levélben, telefonon, faxon vagy e-mailben küld a Felhasználórészére, kivéve, ha ezek közül valamelyiket preferenciaként megjelölte.

Amikor a Felhasználószemélyes adatait megadja, lehetősége van arra, hogy megjelölje, hogy azokat direkt marketing célokra az Üzemeltetőne használja fel. Amennyiben a Felhasználóezt a lehetőséget választja, az Üzemeltetőnem keresi fel a direkt marketing céljából. Ha a Felhasználóaz Üzemeltetőügyfele, vagy korábban tájékoztatást kért tőle termékeinkről, előfordulhat, hogy termékskálájáról e-mailben is tájékoztatja, hacsak kifejezetten ennek az ellenkezőjét nem kéri.

Amennyiben a Felhasználóazért adta meg személyes adatait, hogy e-mailben kapjon tájékoztatást az Üzemeltetőszolgáltatásairól, továbbra is e-mailben fogja ezt elküldeni a részére, hacsak kifejezetten ennek az ellenkezőjét nem kéri. Egyéb esetben, amikor személyes adatait adja meg az Üzemeltetőrészére, lehetősége van kiválasztani, hogy szeretné-e az ilyen jellegűtájékoztatókat e-mailben is megkapni.

3. Az adatkezelés időtartama

A session ID-k a Weboldal elhagyásakor automatikusan törlődnek.

Az Üzemeltetőnem vállal felelősséget a már törölt, de az internetes keresőprogramok közreműködésével mégis archiválásra került, korábbi oldalaiért. Ezek eltávolításáról a keresőoldal működtetőjének kell gondoskodni.

4. Az adatokhoz hozzáférők köre, adatfeldolgozók

A Felhasználók által megadott személyes adatokhoz az Üzemeltetőmunkatársai férhetnek hozzá.

Személyes adatokat a megjelölteken kívül harmadik személyeknek az Üzemeltetőnem ad át. Ez nem vonatkozik az esetleges, törvényben előírt, kötelezőadattovábbításokra, amelyekre csak rendkívüli esetekben kerülhet sor. Az Üzemeltetőaz egyes hatósági adatkérések teljesítése előtt minden egyes adat tekintetében megvizsgálja, hogy valóban fennáll-e az adattovábbítás jogalapja.

5. A Felhasználók személyes adataik kezelésével kapcsolatos jogai, az adattörlés

Az adatkezelés jogalapja a Felhasználók önkéntes hozzájárulása.

Személyes adataik kezeléséről a Felhasználók tájékoztatást kérhetnek. Az Üzemeltetőkérésre tájékoztatást ad az érintettnek az általa kezelt adatairól, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az Üzemeltetőnevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggőtevékenységéről, továbbáarról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg az adatokat. A tájékoztatás az Üzemeltetőpostai címén (9400 Sopron, Határdomb út 1-2, illetve a(z) webshop@schneiderora.hu e-mail címen kérhető.

Ugyanezeken az elérhetőségeken kezdeményezheti a Felhasználószemélyes adatainak helyesbítését és törlését is.

A Weboldal szolgáltatásainak nem megfelelőigénybevétele esetén, valamint a Felhasználósaját kérésére a hozzátartozóadatokat töröljük. A törlésre a törlési igény megkezdésétől számított következőmunkanapot követő24 órán belül kerül sor.

Személyes adatainak biztonságára az Üzemeltetőnagy hangsúlyt fektet. Azért, hogy megakadályozzuk a személyes adatokhoz történőjogosulatlan hozzáférést, megfelelőfizikai, elektronikus eljárást alkalmazunk az on-line beérkezett adatok védelméért és biztonságáért.

6. Adatbiztonsági intézkedések

Az Üzemeltető a személyes adatokat a Shoprenter Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (4028 Debrecen, Kassai út 129.) szervererein tárolja,

7. Jogérvényesítési lehetőségek

Az a Felhasználó, aki úgy érzi, hogy az Üzemeltetőmegsértette a személyes adatok védelméhez valójogát, igényét polgári bíróság előtt érvényesítheti, vagy kérheti az adatvédelmi biztos segítségét is. Az erre, valamint az Üzemeltetőkötelezettségeire vonatkozórészletes törvényi rendelkezéseket a személyes adatok védelméről és a közérdekűadatok nyilvánosságáról szóló1992. évi LXIII. törvény tartalmazza.

Az Adatvédelmi nyilatkozat kialakításakor az 1992. évi LXIII. számú- személyes adatok védelméről és a közérdekűadatok nyilvánosságáról szóló; illetve az 1998. évi VI. számúaz egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során - törvényt vettük alapul.

8. Tájékoztatás a magánszférát fenyegetőveszélyekről

Az Internet használatával együtt járnak különböző, a magánszférát fenyegetőveszélyek.

Felhívjuk a figyelmét, hogy a Weboldalon leírt véleménye személyes adat, amelyből különleges adataira, akár származására, politikai véleményére is lehet következtetni. Ezen adatok mindenki számára megismerhetővéválnak.

Javasoljuk, hogy személyes adatai védelme érdekében használjon PET technológiát (Privátszférát erősítőtechnológia). Számos honlapon talál erre vonatkozóinformációt.
 

9. Fontos webcímek

Privátszférát erősítőtechnológia

Privacy Enhancing Technologies

Free Privacy Enhancing Technologies

Adatvédelmi információk

Adatvédelmi biztos

Hírközlési Fogyasztói Jogok képviselője

ELÁLLÁSI/FELMONDÁSI JOG

Elállási/Felmondási jog:Ön 14 napon belül jogosult indokolás nélkül elállni e szerződéstől. A Fogyasztó elállási jogát a szerződés megkötésének napja és a termék átvétele közötti időszakban is gyakorolhatja. Hasonlóképpen, ha a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetén a szerződés teljesítése megkezdődött, Ön jogosult 14 napon belül indokolás nélkül felmondani a szerződést.

Az elállási/felmondási határidő az attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Ön vagy az Ön által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy a terméket átveszi.

Ha Ön elállási/felmondási jogával élni kíván, elállási/felmondási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (például postán vagy elektronikus úton küldött levél útján) az alábbi címre: Schneider Óra-Ékszer Korlátolt Felelősségű Társaság; 9400 Sopron, Erzsébet u. 7., webshop@schneiderora.hu. Ebből a célból felhasználhatja a mellékelt elállási/felmondási nyilatkozat-mintát is. Ön internetes oldalunkon is [www.schneiderora.hu] kitöltheti az elállási/felmondási nyilatkozat-mintát vagy benyújthatja az elállási/felmondási szándékát egyértelműen kifejező egyéb nyilatkozatát. Ha Ön emellett dönt, az elállás/felmondás megérkezését tartós adathordozón (például elektronikus levélben) haladéktalanul visszaigazoljuk Önnek.

Ön határidőben gyakorolja elállási/felmondási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási/ felmondási nyilatkozatát.Az elállás/felmondás joghatásaiHa Ön eláll ettől a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb az Ön elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatérítjük az Ön által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási költséget is (kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy Ön az általunk felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott.) A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazunk, kivéve, ha Ön más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Önt semmilyen többletköltség nem terheli. A visszatérítést mindaddig visszatarthatjuk, amíg vissza nem kaptuk a terméket, vagy Ön nem igazolta, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni.

Ön köteles számunkra a terméket indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni vagy átadni. A határidő betartottnak minősül, ha a 14 napos határidő letelte előtt elküldi a terméket.

A termék visszaküldésének közvetlen költségét Ön viseli.

Abban az esetben, ha a terméket a vevő nem sérülésmentesen cégünk részére visszajuttatni, nem vállaljuk a termék visszavásárlását. Nem érvényesíthető az elállás gyakorlása abban az esetben, amennyiben a Vevő a vásárolt termékbe egyedi gravírozást kértés a többi feltételt egyébként a Szolgáltató teljesítette (hibátlan termék, szállítás...stb)

Felvilágosítás, speciális kérés és esetleges probléma esetén kérjük, keresse meg Ügyfélszolgálatunkat. Bővebb információt, tájékoztatást a következő telefonszámon kérhet: +3630/0829768

Elállási jog gyakorlása esetén a terméket biztonságos csomagolásban az alábbi címre kérjük visszaküldeni: Schneider Óra- Ékszer Kft. 9400 Sopron, Erzsébet u. 7. Kérjük, a csomagban küldjön vissza minden olyan kiegészítőt (garancia jegy, használati utasítás, díszdoboz), amit az eredeti csomag tartalmazott.

Amennyiben személyesen kívánja elállási jogát gyakorolni, úgy kérjük a terméket a Schneider Óra- Ékszer Kft. 9400 Sopron, Erzsébet u. 7. szám alatt található üzletünkbe adja le.

Ha az eredeti csomagban promóciós ajándékot kapott, akkor azt is vissza kell küldenie. A Schneider Óra- Ékszer Webáruház lehetőséget biztosít arra, hogy a Webáruházban vásárolt termékeket 14 napon belül bármelyik Schneider Óra- Ékszer üzletben egyéb indok nélkül kicserélje, amennyiben a termék hibátlan és sérülésmentes.


_____________________________________________________________________________________________________________


Nyilatkozatminta:
 

Elállási/Felmondási nyilatkozatminta

Kérjük, csak a szerződéstől való elállási/felmondási szándék esetén töltse ki és juttassa vissza.

Címzett: Schneider Óra-Ékszer Korlátolt Felelősségű Társaság; 9400 Sopron, Erzsébet utca 7.; webshop@schneiderora.hu.

Alulírott/ak kijelentem/kijelentjük, hogy gyakorlom/gyakoroljuk elállási/felmondási jogomat/jogunkat az alábbi termék/ek adásvételére vagy az alábbi szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés tekintetében: (1.)


Szerződéskötés időpontja /átvétel időpontja: (2.)


A fogyasztó(k) neve:


A fogyasztó(k) címe:

A fogyasztó(k) aláírása:

(kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén)


Kelt.:

1.) Itt szükséges a szerződés tárgyát képező termék vagy szolgáltatás megjelölése

2.) A megfelelő jelölendő

IMPRESSZUM

A www.schneiderora.hu weboldalon elhelyezett szövegek egy részének megjelenítéséhez Acrobat Reader program szükséges!
 

Tartalomszolgáltatási Kódex

Tárhelyszolgáltatónk:

Shoprenter Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Székhelye: 4028 Debrecen, Kassai út 129.
E-mail címe: info@shoprenter.hu
Telefon: +36-1/234-5012

GY.I.K. - GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

GY.I.K. :


• Soron kívüli szállításra van lehetőség?
Külön kérésre igyekszünk a megrendelt terméket néhány órán belül feladni a futárszolgálatnak. A 12:00 óráig beérkezett rendeléseket még aznap fel tudjuk adni, így a következő munkanapon kézbesítésre kerülhetnek. Kérjük ez esetben a megrendelésnél a MEGJEGYZÉS rovatban tüntesse fel ez irányú igényét.
• Fém csatos órán a szíjat hogyan lehet méretre igazítani?
Fém csatos órák esetében általában szükséges néhány szemet kivenni az óra csatjából. Ehhez jellemzően szakember szükséges. (Bizonyos női órák esetében a szemek közül néhányat kézzel is ki lehet venni.)
Amennyiben a rendeléskor a MEGJEGYZÉS rovatban megadja a csuklója kerületének méretét cm-ben, akkor ezt a műveletet a csomagolás előtt elvégezzük és a kivett szemeket az óra mellétesszük. Ilyenkor a szíj méretre igazítása díjmentes. Amennyiben a méret nem felel meg, vagy nem kért méretre igazítást, abban az esetben javasoljuk a legközelebbi órás felkeresését és ott kérni a szíj méretre igazítását. Ez esetben a szíj igazítás költsége a vevőt terheli.
• Mit tegyek, ha nem találok egy terméket a webáruházban?
Ebben az esetben kérjük, vegye fel a kapcsolatot az Ügyfélszolgálatunkkal. Amennyiben lehetséges, beszerezzük Önnek a terméket. A szállítás és a határidő a termék beszerezhetőségének függvénye, melyről tájékoztatjuk Önt.
• Regisztrálnom kell a vásárláshoz?
Külön regisztrációra nincs szükség, weboldalunk a vásárlás során automatikusan elmenti megadott adatait, így egy későbbi vásárlás folyamán elég jelszavával belépnie.
• A rendszer szerint, nem érvényes a kuponkódom. Mi lehet a gond?
Ellenőrizze, hogy nem járt-e le a kupon érvényessége, jól írta-e be a kódot, nincs-e szünet a bemásolt kód előtt vagy mögött. Ha ezek rendben vannak, kérjük, vegye fel Ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot, hogy orvosolhassuk a problémát.
• Számomra nagyon fontos az óra egy bizonyos funkciója. Biztosan tudja ezt az óra?
Ilyen esetben a félreértések elkerülése végett kérjük, vegye fel a kapcsolatot az Ügyfélszolgálatunkkal.
• Van-e lehetőség utánvétel helyett más módon fizetni?
Egyelőre utánvételkor és személyes átvételkor készpénzes fizetésre van lehetőség. Munkatársaink dolgoznak a bankkártyás fizetés lehetőségén.
• Mellékelnek használati útmutatót az órák mellé?
Igen, minden esetben.
• Néhány nap elteltével megállt az órám. Mi lehet a gond?
Minden órát gyári elemmel szállítunk. Ezek élettartama a raktározás során rövidül. Kiszállítás előtt minden esetben ellenőrizzük az elem működését, előfordulhat azonban, hogy néhány napot követően az óra mégis megáll. Ebben az esetben az órát személyesen vagy postai úton juttassa el a garanciajegyen található szakszervizbe, vagy a Schneider Óra- Ékszer Kft. 9400 Sopron, Határdomb út 1-2. Alphapark címére. Cégünk továbbítja a szakszervizbe, ahol megvizsgálják, valóban elemcsere vagy egyéb probléma okozta az óra megállását, majd orvosolják azt. Ha jogosulatlan szervizbe viszi óráját javításra vagy elemcserére, az a jótállás megszűnését vonja maga után.

ÁRUKERESŐ

adatvédelmi szabályzat az árukeresővel kapcsolatban!
 

A www.arukereso.hu ( http://www.arukereso.hu ) (Naspers OCS Hungary Kft. 1074 Budapest, Rákóczi út 70-72., Adószám: 24868291-2-42, Cégjegyzékszám: 01-09-186759) Megbízható bolt programjának működése érdekében az itt történő vásárlások után a vásárló e-mailcíme, illetve az általa megvásárolt termék megnevezése az arukereso.hu részére továbbításra kerül. Az adattovábbítás célja: vásárlói visszajelzés igénylése és megjelenítése. Az így továbbított személyes adatokat a Naspers OCS Hungary Kft. a www.arukereso.hu ( http://www.arukereso.hu )

Adatvédelmi és adatkezelési szabályzatának megfelelően kezeli.